Samen sterk voor nieuwe mammograaf
Fundashon Prevenshon
 
WILLEMSTAD – Verschillende sponsoren hebben tijdens de start van het Rotary Walking Dinner, 8 mei jl., hun steun kenbaar gemaakt voor een nieuw mammografie apparaat voor Fundashon Prevenshon (FP).
 
Krachten gebundeld
Orco Bank, de beide Rotary Clubs op Curaçao, het Prinses Wilhelmina Fonds (PWF), The Rotary Foundation en nog een aantal sponsoren, hebben de handen ineengeslagen om gezamenlijk, Fundashon Prevenshon te helpen aan een nieuwe mammograaf. Na bijna 9 jaar is het huidige apparaat, destijds gedoneerd door wijlen Lio Capriles, verouderd, niet alleen qua leeftijd, maar zeker ook gelet de vernieuwende technologieën.
 
3D tomosynthese mammograaf
De wens van FP is om een 3D tomosynthese mammograaf aan te schaffen. Daarmee worden afwijkingen sneller, beter en nauwkeuriger zichtbaar gemaakt, waardoor er bovendien minder aanvullend onderzoek nodig is. De 3D-technologie van het nieuwe mammografiesysteem (tomosynthese) maakt het mogelijk verdachte structuren in het borstweefsel zichtbaar te maken die op een regulier 2D mammogram vaak verborgen blijven. Tevens is het gewenste apparaat veiliger en prettiger voor de patiënten.
 
Rotary Walking Dinner
Naar schatting hebben ongeveer 450 deelnemers aan de Rotary Walking Dinner gisteravond op een culinaire manier hun bijdrage geleverd. Vanaf het Octagonplein bij het Avila Beach Hotel, waar men onder het genot van een glaasje bubbels en een appetizer de avond begon, vertrok iedereen om zijn persoonlijke Walking Dinner route in Pietermaai af te leggen. Voor wie de finish haalde, stond er bij City Beach 88 een Pink Lady cocktail klaar, alsook een bijzondere “token of appreciation”. Met deze unieke fundraiser is er door Rotary Club Willemstad ruim fl. 40.000 bijgedragen aan genoemd project.
 
Masha Danki
Rotary dankt alle sponsoren, deelnemers en restaurants die deze avond mogelijk hebben gemaakt. Mocht u of uw bedrijf ook nog willen doneren om het laatste stukje van de financiering rond te maken, dan kunt u altijd een mail sturen aan rotarywalkingdinner@gmail.com voor meer informatie.