Posted on Apr 30, 2019
WILLEMSTAD – Op dinsdag 21 mei 2019 viert Rotary Club Willemstad (RCW) haar eerste lustrum van het Rotary Walking Dinner. Voor de vijfde achtereenvolgende keer organiseert RCW de culinaire tocht vol verrassingen door Pietermaai.

Walking Dinner
Wie denkt dat het eten al lopend op straat moet worden opgegeten, heeft het mis. De route, die van te voren een verrassing is, brengt je naar de mooiste en lekkerste restaurants in het ‘Pietermaai District’. Vanaf 18.00 uur wordt de eerste gang geserveerd op het ‘Octagonplein’ van het ‘Avila Beach Hotel’. Onder het genot van een drankje en een amuse ontvangt u hier de route. Het eerste restaurant op uw route serveert het voorgerecht, het tweede het hoofdgerecht en het laatste restaurant zorgt voor een spetterend nagerecht. Uiteraard wordt rekening gehouden met dieetwensen en allergieën. De avond wordt rond 22.00 uur afgesloten met bubbels en een franse delicatesse bij ‘City Beach 88’.
 
Uniek
Het Rotary Walking Dinner is inmiddels een begrip op het eiland. Het event geeft deelnemers de gelegenheid nieuwe restaurants te leren kenen of eindelijk bij het restaurant te eten, dat al zo lang op het lijstje stond. Het verrassende aspect zit niet alleen in het menu, maar ook in het gezelschap; naast wie zit je de volgende gang. Hoe de samenstelling van het gezelschap ook is, gemeenschappelijk is het uitgeserveerde gerecht. Inschrijven kan met een groep van maximaal 6 personen. Samen of alleen kan ook. In de restaurants staan lange tafels, dus niemand zit alleen.  
 
Restaurants
We hebben een groot aantal restaurants bereid gevonden die, als sponsor, de verschillende gangen aanbieden. BijBlauw, Blessing, Blues Bar @ Avila, Chez Ray, Cristal, Déjà Vu, Fishalicious, Ginger, Kome, Mundo Bizarro, Scuba Lodge, Sefarina, St. Tropez en Winebar JOY zetten hun deuren voor het Walking Dinner open. Daarnaast, kunt u dit jaar een verrassing verwachten als pop-up in het NAAM gebouw. 
 
Yu di Korsow
RCW heeft als missie ‘de jeugd van Curaçao te stimuleren bij een duurzame ontwikkeling’. Lezen is hiervan een onderdeel. Lezen vergroot de woordenschat, stimuleert de fantasie, leert je visueel denken en heeft een positief effect op foutloos schrijven, maar bovenal LEZEN IS LEUK! Het internationale doel van  Rotary is aandacht te vragen voor de terugdringing van analfabetisme. Al geruime tijd worden op Curaçao leesboeken ingezameld en schoolbibliotheken opgezet. Dit is één van de projecten waarvoor RCW zich inzet. De opbrengst van het Walking Dinner komt ten goede van dit project.
 
Tickets
Kosten voor deelname zijn f 150,-/persoon (inclusief drankarrangement).
 
Tickets zijn te koop via: http://bit.ly/Yes-iwant-walkingdinner-tickets of bij Bruna Curacao, Bottles Curaçao, Van den Tweel (beide vestigingen), Mensing’s Caminada, 24 uur uit de muur of bij één van de Rotary fellows.